Nemocnice tak bude mít od prosince možnost využívat pro své pacienty ultramoderní magnetický scanner Siemens Magnetom Vida o síle pole 3 Tesla s inovativní technologií BioMatrix. „Tato technologie, kterou disponuje zatím pouze minimum strojů na světě, zohledňuje lidskou jedinečnost a překonává variabilitu pacientů. Výsledkem je méně opakovaných skenů, předvídatelné plánování a konzistentní, vysoce kvalitní personalizovaná vyšetření a zobrazení. Špičkové zobrazení pro další klinické využití,“ uvedl předseda představenstva MUDr. Roman Mrva.

Společnost Promedica dodala 31. října 2023 na místo svého definitivního určení do suterénu novostavby chirurgického pavilonu magnetickou rezonanci a započala s její instalací.

Rezonance bude pracovat s mnoha klinickými programy k mnoha specializovaným vyšetřením. Bude možnost využít špičkové periferní a jedinečnou 72 kanálovou celotělovou cívku, kterou v tuto dobu disponuje pouze společnost Siemens a která je pouze na několika pracovištích na celém světě.

„Naši radiologové budou mít jedinečnou příležitost pracovat na nejmodernějším tříteslovém magnetu a pro naše lékaře a jejich pacienty se otevírá nová éra klinického vyšetření s mnohem přesnější diagnostickou,“ upozornil MUDr Roman Mrva.

Detailní informace a popis širokých možností a výhod tohoto stroje představí primářka radiologického oddělení a zobrazovacích metod MUDr. Eva Schönfelderová po instalaci a zkušebním provozu, který se předpokládá v listopadu a prosinci tohoto roku.