Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov může nyní nabízet zájemcům o práci v nemocnici i možnost dočasného bydlení. Nemocnice totiž dokončila rekonstrukci domu v ulici Červené Vršky, v němž vznikla ubytovna pro její zaměstnance.

Dvojdomek spolu s pozemkem o výměře 288 m2 byl vložen do majetku nemocnice v roce 2019 Středočeským krajem jako jediným vlastníkem s tím, že nemovitosti budou sloužit jako prostory pro ubytování zaměstnanců. Dříve v objektech působila Krajská správa a údržba silnic.

„Velice vítám, že je tento objekt opět využitý a že se i přes covidové období podařilo nemocnici dům zrekonstruovat z vlastních finančních prostředků. Nabídka ubytování je jistě velkou výhodou pro potenciální uchazeče o zaměstnání v nemocnici, kteří nepocházejí z regionu. Nejenže tu najdou zázemí, ale dům se nachází zároveň blízko jejich pracoviště,“ uvedl Pavel Pavlík, radní pro oblast zdravotnictví Středočeského kraje.

V tuto chvíli byla dokončena rekonstrukce první poloviny dvojdomu, kde jsou již ubytováni první nájemníci. Jsou zde jednolůžkové a dvoulůžkové pokoje, jeho kapacita je maximálně devět osob. „Byla provedena kompletní rekonstrukce vodovodních rozvodů, rozvodů elektro a topení. Dále byla vyměněna okna, objekt byl zateplen a dostal i novou fasádu. Samozřejmostí je nové vnitřní vybavení,“ přiblížil technický ředitel PhDr. Jan Kolbaba.

„Ubytování je dalším velkým benefitem pro získání nových zdravotnických pracovníků, zdravotních sester či sanitářů. Slouží jako startovací byt, přičemž nájemce by si měl najít vlastní bydlení zhruba do jednoho roku,” uvedl předseda představenstva MUDr. Roman Mrva.

Celková investice byla ve výši 3 miliony korun a rekonstrukce byla financována z vlastních peněz nemocnice. Další fáze rekonstrukčních prací, tedy rekonstrukce druhé poloviny dvojdomu, která by měla sloužit i jako možné dlouhodobější ubytování pro rodinu, by měla plynule navázat v první polovině roku 2023.