V rámci dotačního projektu „Modernizace vybavení Nemocnice Tábor, a.s.“ jsme na RTG pořídili multimodalitní portál VITREA a nové diagnostické stanice. Multimodalitní znamená možnost prohlížení obrázků z různých zobrazovacích metod, jako je zejména CT a MR, kontroly těchto vyšetření u pacienta v čase, jejich fúzi apod.

Vitreu můžeme využívat nejen na veškerých diagnostických stanicích na oddělení, ale i na pracovních stanicích z domova. Pomocí ní jsme schopni provádět složitější typy vyšetření, obrazových rekonstrukcí a měření.

- Virtuální kolonoskopie je v některých případech určena k vyšetření tlustého střeva jako alternativa klasické kolonoskopie
- CT angiografie nám umožňuje určit místo a míru zúžení tepen, zejména na dolních končetinách
- Díky programu hodnocení malých plicních ložisek umíme přesně určit jak rozměry včetně objemu ložiska, tak rychlost jeho růstu v čase.
- Pro potřeby operatéra zhotovujeme barevné 3D rekonstrukce kostí, kloubů nebo cév.
- Nové diagnostické stanice zahrnují výkonný počítač, kancelářský monitor, a hlavně velmi kvalitní diagnostický barevný monitor s úhlopříčkou 30 palců a rozlišením 6 megapixelů. Díky tomu jsme schopni přesněji odečíst drobné detaily v obrazu, především u klasických skiagrafických vyšetření.

Projekt Modernizace vybavení Nemocnice Tábor, a.s. je spolufinancován Evropskou unií v rámci reakce Unie na pandemii COVID-19.