V nově zrekonstruovaných prostorách pavilonu interních oborů (budova C) funguje od začátku března zbrusu nové skiaskopicko-endoskopické pracoviště. Na jednom místě je soustředěná technika umožňující moderní endoskopické výkony v oblasti zažívacího traktu navigované radiologickou a ultrazvukovou technikou. Pro pacienty nejen okresu Tábor, ale i širšího okolí bude nyní kvalita zdravotní péče v této oblasti v souladu s nejnovějšími evropskými trendy.

Základem je zcela nový plně digitální skiaskopicko-skiagrafický multifunkční komplet s C ramenem od firmy Siemens Healthcare, s.r.o., v hodnotě 12 801 800,- Kč včetně DPH. Nové pracoviště umožňuje především vyšetřování a léčbu onemocnění jícnu, žaludku, tenkého i tlustého střeva, jater, žlučových cest a slinivky břišní pomocí kombinace miniinvazivních metod endoskopie, sonografie a radiologie. Kvalita nového rentgenového přístroje nyní dovolí přesné navádění jednotlivých zákroků a kombinaci různých potřebných technik.

Pracoviště navazuje nově na endoskopickou ambulanci gastroenterologické interny, jejíž personál bude prostory nejvíce využívat pro své pacienty ve spolupráci s pracovníky oddělení radiologie. Lze jej použít ale i na vyšetřování a léčbu chorob plicních, urologických, pediatrických, ortopedických, neurologických i cévních.

Pro pacienty nejen okresu Tábor, ale i širšího okolí bude nyní kvalita zdravotní péče v této oblasti v souladu s nejnovějšími evropskými trendy.

Nový skiaskopicko-skiagrafický přístroj byl podpořen z rozpočtu Jihočeského kraje částkou 7 000 000,- Kč. Stavební úpravy prostor realizovala firma Pradast, spol. s r.o., celková cena stavebních prací činila 12 310 109,- Kč včetně DPH.