Společnost MDgK-plus, spol. s r.o. (dále MDgK-plus) je nestátní zdravotnické zařízení poskytující služby v oblasti histopatologické a cytologické diagnostiky vč. konzultací. Řadí se mezi nejmodernější zařízení uvedené odbornosti v České republice. MDgK-plus působí v laboratorní diagnostice od roku 2002 a od roku 2016 je součástí skupiny laboratoří vaselaboratore.group, která nabízejí komplexní ambulantní laboratorní péči. Cílem a krédem těchto integrovaných laboratoří je poskytovat vysoce kvalitní laboratorní služby napříč odbornostmi.

MDgK-plus zpracovává a diagnostikuje vzorky nejrůznějšího charakteru (jak rutinního, tak experimentálního charakteru) od mikroexcizí a punkčních biopsií až po rozsáhlé resekáty vč. onkologických. Materiál je dodáván z chirurgických oborů, gastroenterologie, kožního lékařství a od dalších specialistů. Laboratoř provádí rovněž hodnocení mužské fertility z punkčních biopsií varlat. Z cytologického materiálu jsou zde zpracovány převážně punktáty štítné žlázy, tělních tekutin, obsahy cyst, stěry z oblasti GIT a cytologické hodnocení moči. Laboratoř má rovněž kapacity pro zpracování plicních cytologií.

Vzorky jsou v Laboratoři MDgK-plus zpracovávány/vyšetřovány standardními základními metodami s návaznou širokou škálou speciálních metod, včetně imunohistochemických metod. Laboratoř rovněž provádí vyšetřování nativních tkání metodou imunofluorescence. Laboratoř má plně funkční návaznost na využití složitějších vyšetřovacích metod, včetně molekulární genetiky. Vzhledem k našemu dobrému vybavení optikou můžeme pořizovat k diagnostice i obrazovou dokumentaci.

Laboratoř MDgK-plus je registrována v Registru klinických laboratoří pro odbornost 807_823, splnila základní technické a personální požadavky pro vstup do tohoto registru a je držitelem Osvědčení o splnění podmínek Auditu R3 NASKL.
Laboratoř MDgK-plus je smluvním partnerem většiny pojišťoven (VZP, VoZP, ČPZP, OZP, ZPMVČR, RBP).

Kontakty:

MDgK-plus, spol. s r.o.
Karásek 1767/1, Brno Řečkovice, 621 00
IČ: 47910038
email: info@mdgk.cz
Tel: +420 577 666 693

PharmDr. Aleš Zima, Ph.D.
Provozní ředitel
tel.: +420 602 150 455
email: zima@mdgk.cz

MUDr. Mojmír Moulis
Vedoucí laboratoře
tel.: +420 734 380 896
email: moulis@mdgk.cz