FortMedica je rodinná společnost provozující 5 ORL ambulancí a oddělení jednodenní chirurgie v Praze. Náš tým tvoří 43 zdravotnických pracovníků, z toho 11 kmenových lékařů a 8 externistů. Na naše pracoviště v Poliklinice Modřany a Poliklinice Budějovická právě sháníme další ORL lékaře. Nechcete právě Vy rozšířit řady jednoho z největších ORL pracovišť v ČR a poskytovat prvotřídní péči na moderně vybavených pracovištích?

NĚCO O NÁS
Naše činnost začala v roce 1994 malou privátní ordinací a postupně jsme se rozrostli do pěti ambulancí a oddělení jednodenní chirurgie. V roce 2004 jsme začali provádět operace v lokální a celkové anestezii na oddělení jednodenní chirurgie v Modřanech. Za 16 let jsme provedli již přes 15 000 operací v celkové anestezii, z toho 5000 operací nosní mandle plazmou. V roce 2021 jsme v našich ambulancích ošetřili přes 40 000 pacientů.

Zaměřujeme se na minimalizování nepříjemných a invazivních zákroků používáním nejnovějších dostupných technologií. Jako jedni z mála v České republice tak například provádíme operace plasmovou koblací, rinoseptoplastiku nebo laryngologické vyšetření pomocí NBI technologie či vestibulární vyšetření Tetrax.

Našimi nejčastějšími pacienty jsou děti. U nich je potřeba citlivého přístupu, proto nabízíme rodičům možnost zůstat s dítětem na sále při jeho uspávání a být u něho, až se bude probouzet na pooperačním pokoji. Díky tomu nemusí být operace pro dítě vůbec traumatickým zážitkem.

Spolupracujeme s vysoce specializovanými univerzitními klinikami v České republice i v zahraničí. Tím zajišťujeme našim pacientům maximální možnou diagnostiku a léčbu. Zakládáme si na lidském a přátelském přístupu jak k pacientům, tak zaměstnancům.

NAŠE PRACOVIŠTĚ
Pracoviště v Poliklinice Modřany je naše největší a nejznámější. Provozujeme tu čtyři ordinace, laryngologii, audiometrii, spánkovou poradnu, tinnitus a vestibulární poradnu a oddělení jednodenní ORL a plastické chirurgie. Zde provádíme široké spektrum zákroků v celkové i lokální anestezii za použití plazmové koblace, laseru, radiofrekvenční ablace i klasických metod. Specializujeme se na adenotomie plazmovou koblací, které jsme začali provádět jako jedni z prvních v ČR. V laryngologické ambulanci provádíme specializovaná vyšetření Restech (24hodinová pHmetrie mimojícnového refluxu), NBI určené k odhalení časných nádorových změn na sliznici dýchacích a polykacích cest, FEES a sonografii hlavy a krku. V rámci spánkové poradny diagnostikujeme poruchy spánku (apnoe, chrápání) pomocí nočního monitorování polygrafem. Ušními šelesty a závratěmi se zabýváme v tinnitus a vestibulární poradně. Specializujeme se na opěrkový syndrom (whiplash injury), vyskytující se často po dopravních nehodách, Ménièrovu chorobu a BPPV.

Do Polikliniky Budějovické jsme přestěhovali naše pracoviště z Polikliniky Zelený pruh v roce 2020. Máme zde dvě ORL ordinace a audiocentrum. Stejně jako v Modřanech, i zde jsou všechny ambulance vybaveny moderními unity, flexibilními i rigidními endoskopy napojené na videořetězce i otomikroskopem. Konkrétní přístroje pořizujeme dle potřeb a přání jednotlivých lékařů. Audiocentrum disponuje kromě klasické audiokomory a tympanometru také přístroji na vyšetření OAE a BERA.

Na pražském Smíchově máme rovnou dvě pracoviště: jedno v Poliklinice prof. Řeháka a druhé v Poliklinice Kartouzská. Zatímco v prvně jmenovaném provozujeme ambulanci již od roku 2002, v druhém jsme začali poskytovat naše služby teprve minulý rok. Na obou provádíme všeobecná ORL vyšetření a základní audiometrii.

Pátým pracovištěm je pak ORL ambulance v Unicare Medical Center na Bořislavce. Tato ORL ordinace je určena primárně pro zahraniční komunitu / klienty této soukromé kliniky. Provádíme zde standardní ORL a audiometrické vyšetření.

PODPORUJEME CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ
Lékaři, sestry i další pracovníci FortMedica se několikrát ročně účastní odborných konferencí a seminářů jak v České republice, tak v zahraničí. Díky tomu se neustále rozšiřuje nabídka námi nabízených služeb a samozřejmě také kvalita prováděných vyšetření a chirurgických zákroků. Z posledních let můžeme zmínit například Winter Days of Laryngology ve Švýcarsku (2022), NBI Workshop v Itálii (2019), CEORL-HNS 2019 v Bruselu či Kongres Hyperbarické a Letecké Medicíny v Liblicích (2019). Každý rok se účastníme také kongresů ČSORLCHHK, sjezdů SAOF a dalších, kde často sami prezentujeme.

Zaujalo vás, co děláme, a chtěli byste se dozvědět více? Pak nás můžete kontaktovat na e-mailu kariera@fortmedica.cz nebo na tel. 728522313. Informace o firmě a pracovišti spolu s fotografiemi ordinací i personálu naleznete na www.fortmedica.cz. Můžete se také podívat na naše sociální sítě: fb.com/fortmedica, instagram.com/fortmedica_orl nebo linkedin.com/company/fortmedica.