Areál lázeňské léčebny se nachází v atraktivní lokalitě centra lázní Jeseník s lázeňskou kolonádou a ojedinělým přírodním balneoparkem, který je vzdálen pouhých 5 minut chůze. To vše doplňuje nádherný panoramatický výhled na horský hřeben Hrubého Jeseníku.

Lázeňská léčebna je zaměřena na léčbu onemocnění dýchacího a oběhového ústrojí, problematiku nadváhy a poruch pohybového aparátu. Poskytuje celou škálu fyziatrických a balneologických procedur, individuální i skupinovou léčebnou tělovýchovu, tradiční vodoléčebné procedury, různé uvolňující masáže, zábaly i léčbu moderní přístrojovou technikou – HI laseroterapií, superindukčním systémem, kombinací termoterapie a kryoterapie apod.

Vlastní balneoprovozy jsou vybaveny místností pro poskytování manuálních i přístrojových masáží, pracovištěm pro aplikaci perličkových a přísadových koupelí a samostatnou místností pro částečné i celkové vířivé koupele, kneippování a střídavé koupele.

Lázeňský hotel Albatros i nově zrekonstruovaná dependance Silesie nabízí komfortní ubytování převážně ve dvoulůžkových pokojích vybavených vlastním sociálním zařízením, TV, lednicí, telefonem a internetovým připojením. Pro náročnější klientelu je připraveno i nadstandardně zařízené apartmá.

V přízemí budovy Silesie je vybudováno moderní wellness centrum s vířivkou a perličkovými vanami, v nabídce zde také nechybí klasické a aromatické masáže. Nově je pro potřeby regenerace k dispozici také unikátní chladová a tepelná terapie a moderní způsob masáže doplňuje nové vodní lůžko s tryskami pro aplikaci suché masáže. Oblíbená a netradiční suchá masáž umožňuje aplikaci tělových zábalů působících blahodárně na celý organismus.

Hotel dále umožňuje pořádat menší firemní akce v neformálním a příjemném prostředí, k tomuto účelu lze využít salónek o kapacitě 20 osob. Dle přání je možné pro akci zajistit také technické zázemí a catering.

Pro sport a relaxaci je hostům k dispozici venkovní i krytý bazén s protiproudem, tenisové a víceúčelové kurty, fitness, aerobní centrum, dvoudráhová kuželna, stolní tenis a minigolf.