TERMÁLNÍ LÁZNĚ Velké Losiny patří mezi nejstarší moravské lázně. Jejich historie sahá až do roku 1592, přesně sto let poté, co Kolumbus objevil Ameriku, kdy majitel tamního panství Jan z Žerotína nechal ve Velkých Losinách postavit dřevěné lázně. Ty již od počátku využívaly jedinečný přírodní zdroj - sirnatou léčivou termální vodu čerpanou z hloubky 1200 metrů pod zemí, která dosahuje teploty 36 stupňů. Dlouholetá tradice léčivých koupelí a vodních rehabilitací s využitím teplých minerálních pramenů trvá dodnes.

TERMÁLNÍ LÁZNĚ Velké Losiny jsou proslulé lázeňskou léčbou neurologických onemocnění. Zaměřují se i na onemocnění pohybového aparátu včetně pooperačních stavů. Léčí se zde nově také onemocnění kůže, například lupénka nebo nejrůznější ekzémy, oběhová onemocnění nebo onkologická onemocnění v remisi. Léčba je zde poskytována jak dětem, tak dospělým. Vzhledem k ideální poloze v podhůří Jeseníků, které jsou proslulé čistotou svého ovzduší, jsou losinské lázně vhodné i k léčbě respiračních onemocnění.

TERMÁLY LOSINY je unikátní termální park o rozloze 6000 m2 s devíti vnitřními a venkovními bazény s přírodní termální vodou. Termální park byl veřejnosti zpřístupněn v srpnu 2015 a ročně jej navštíví přes 200 000 návštěvníků. Termální park ve Velkých Losinách od svého otevření získal již řadu významných ocenění v České republice i v zahraničí.