Krajská zdravotní, a.s., (KZ) která provozuje sedm nemocnic v Ústeckém kraji, představila svou historicky první mobilní aplikaci. Kázetka usnadňuje práci s eRecepty a rezervaci léků v Nemocničních lékárnách KZ, informuje o novinkách ze společnosti a jejích nemocnic či pomůže s navigací.

Aplikace Kázetka je určena pro širokou veřejnost. Jedná se o informační zdroj o Nemocničních lékárnách Krajské zdravotní, jejich otevírací době a především slouží k jednodušší komunikaci mezi lékárníkem a pacientem. Aplikace zákazníka rychle propojí s lékárnou a umožní mu využít všechny služby. Cílem je ušetřit pacientům čas a zvýšit komfort při výdeji léků v lékárně.

„Hlavním smyslem nové aplikace Krajské zdravotní je propagace společnosti v zařízeních, která mají lidé napříč generacemi denně v ruce. Chtěli jsme pacienty v celém kraji informovat o novinkách v našich lékárnách a ambulancích. Kázetka je již volně ke stažení, ale rádi bychom řekli, že se jedná o pilotní modul, nikoli o finální podobu. V budoucnu bychom s pacienty přes naši mobilní aplikaci rádi komunikovali ještě více, pomáhali jim například s objednáváním k lékaři, připomínali termíny vyšetření či je navigovali na jednotlivá oddělení,“ nastínil budoucnost mobilní aplikace Krajské zdravotní, a.s., generální ředitel společnosti MUDr. Petr Malý, MBA.

Že se uživatelé Kázetky nemusejí bát o své soukromí, potvrdil náměstek pro řízení informačních systémů Krajské zdravotní, a.s., Jan Pejchal. „Samotná aplikace je nainstalovaná v mobilním telefonu, z osobních údajů zpracováváme jen nezbytné minimum dat, veškerá komunikace je šifrovaná. Všechny další informace k ochraně a zpracování osobních údajů uživatelé aplikace najdou ve všeobecných obchodních podmínkách, které je nutné odsouhlasit při prvním spuštění Kázetky,“ uvedl Jan Pejchal.

A jak vypadá samotná aplikace? V horní části Kázetky uživatelé najdou aktuální informace z Krajské zdravotní a jejích nemocnic, například provozní dobu očkovacích center či UA pointů pro běžence z Ukrajiny. Nechybí ani zvýhodněné nabídky Nemocničních lékáren KZ.

Tlačítko „NAŠE LÉKÁRNY“ uživatele dostane k detailním informacím o sedmi lékárnách společnosti. U každé je přesná adresa, aktuální otvírací doba, kontakty a možnost přímého spuštění navigace k lékárně. S navigací k nejbližší Nemocniční lékárně KZ pomůže samostatné tlačítko „NAJDI NEJBLIŽŠÍ“ v hlavní nabídce.

Důležitou součástí je položka „MOJE RECEPTY“. V té mají uživatelé Kázetky možnost přidávat a spravovat své recepty. Přidat eRecept je možné manuálním zadáním, naskenováním QR kódu či zkopírováním z SMS, ve které elektronický recept do mobilního telefonu přišel. ERecept je možné si uložit pro pozdější použití či léky rovnou rezervovat ve vybrané Nemocniční lékárně KZ. Po vytvoření rezervace se požadavku začne věnovat v Nemocniční lékárně KZ již konkrétní zaměstnanec, který následně se zákazníkem vyřeší podrobnosti.

„Velkým přínosem Nemocničních lékáren KZ je široký sortiment, který nabízejí. Aplikace Kázetka nabízí možnost si u nás recept snadno zarezervovat. Se zákazníkem navíc aktivně komunikujeme a jsme schopni mu poskytnout kompletní servis, například zajištění náhrady daného léku, je-li to třeba. Do naší lékárny tak pacient přijde až pro hotový přípravek a nemusí sem chodit dvakrát,“ pochvaluje si náměstkyně pro řízení lékárenské péče KZ Mgr. Olga Mučicová.

Věříme, že Kázetka pomůže všem uživatelům, kteří si ji do mobilního zařízení nainstalují, využívat služby Krajské zdravotní, a.s., ještě lépe a efektivněji.

Aplikace Kázetka je ke stažení dostupná ve verzi pro Android na Google Play i pro iOS v App Storu.