Letos se Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov opět připojila k neziskovému projektu sběru nepotřebných mobilních telefonů Remobil na podporu Jedličkova ústavu a škol. Pokud se rozhodnete zbavit se svého nepotřebného mobilního telefonu, pomůžete dobré věci.

Projektu se mohou účastnit všichni – jak zaměstnanci nemocnice, tak široká veřejnost. Každý se odevzdáním svého nepotřebného mobilu může navíc zapojit do soutěže a vyhrát telefon v hodnotě 10 tisíc korun. Stačí jen starý telefon před vhozením do sběrného boxu označit svým kontaktem.

Cílem projektu je prostřednictvím sběru vysloužilých a nepotřebných mobilních telefonů, baterií, mp3 přehrávačů, nabíječek, sluchátek a další drobné elektroniky ulehčit životnímu prostředí, napomoci zaměstnávání lidí s hendikepem a finančně podpořit aktivity Jedličkova ústavu. Sběrný box je umístěn v pokladně nemocnice v přízemí pavilonu D za vrátnicí. Provozní doba je od pondělí do pátku od 6:30 do 15:30 hodin.

V rámci neziskového projektu REMOBIL se od 4. do 22. listopadu 2019 může připojit kdokoli také ke společné výzvě sběru starých a nepotřebných mobilních telefonů v rámci celosvětového dne darování GivingTuesday.

„Každý telefon vybraný v rámci projektu Remobil představuje částku 10 Kč pro Jedličkův ústav a recyklace mobilních telefonů navíc šetří životní prostředí. Jsem proto rád, že se naše nemocnice opět i letos připojila k tomuto projektu. Moc děkuji všem, kteří se do sbírky zapojí,“ uvedl MUDr. Roman Mrva, ředitel a předseda představenstva Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s.

V minulosti se nemocnici v rámci tohoto projektu podařilo celkem díky zaměstnancům a návštěvníkům nemocnice nasbírat již 146 vysloužilých mobilních telefonů a celou řadu baterií, sluchátek a nabíječek.