Domov pro seniory Chodov sídlí v příjemné části Prahy 11 s výbornou dopravní dostupností. Je tvořen jednotlivými propojenými budovami, které díky svému rozmístění tvoří prostorné atrium plné zeleně. Na tyto budovy navazuje další nověji přistavená budova, která je obklopena překrásnou a rozsáhlou zahradou. Celý komplex je bezbariérový.

Kapacita Domova je 260 míst a nabízí své služby zejména občanům hlavního města Prahy, kteří mají sníženou soběstačnost především kvůli vysokému věku, sociálním důvodům a změnám ve zdravotním stavu a nemohou nadále zůstat ve svém přirozeném prostředí. Služby jsou určené osobám od 65 let výše a specifikem Domova je poskytování služby pro seniory neslyšící a pro seniory po cévních mozkových příhodách a jiných mozkových onemocněních.

Podpora a péče v Domově vychází z respektu k jedinečnosti klienta. Rodina je partnerem pro poskytovatele sociálních služeb v DS Chodov: „Umístěním do Domova to nekončí“.

Přímo v Domově je kavárna, cukrárna, divadelní sál a pořádají se zde pravidelné kulturní, vzdělávací a společenské programy nejen po klienty, ale také pro zájemce z řad veřejnosti. Svou otevřeností Domov podporuje mezigenerační setkávání i vztahy s místní komunitou.

DS CHODOV – VÍC NEŽ DOMOV
• Jsme Domov s tradicí, na kterou jsme hrdí a vizí do budoucna, ke které směřujeme
• Zakládáme si na profesní etice a kvalitně odvedené práci
• Vážíme si zaměstnanců, klientů i partnerů a jednáme fér
• Nadstandardně podporujeme zaměstnance v osobním rozvoji a vzdělávání
• Respektujeme vyváženost osobního a profesního života
• Sledujeme trendy a nové technologie a zavádíme je do praxe

V Domově pro seniory Chodov věnujeme nadstandardní podporu a péči zaměstnancům, které vnímáme jako nepostradatelný základ poskytování kvalitních služeb a nositele firemní i profesní kultury.

Zajímají nás názory a vize našich kolegů, vítáme návrhy na zlepšování procesů a komplexně podporujeme profesní i osobní rozvoj zaměstnanců. Klademe veliký důraz na kvalitní a kontinuální vzdělávání, společně se zaměstnanci vyhodnocujeme jeho přínos a plánujeme další návazné prohlubování jejich znalostí.

Sdílíme dobrou praxi nejen v rámci Domova, ale také s ostatními poskytovateli sociálních služeb. Formou praxí a stáží vzděláváme kolegy i studenty a podporujeme profesionalizaci oboru. Práci v sociálních službách vnímáme jako náročnou, prestižní a jsme na ni upřímně hrdí.

Zřizovatelem Domova pro seniory Chodov je hlavní město Praha.
www.seniordomov.cz