Olivova dětská léčebna zahájila svoji činnost již roku 1896 a je považována za nejstarší zdravotnické zařízení tohoto typu nejen v Čechách, ale i v Evropě. S veškerou úctou k historii jsme se rozhodli pro „omlazení“.

V říjnu 2019 vstupujeme na trh s novou tváří. Velkou změnou prošlo naše logo, které překvapí strohou, ale čistou a elegantní verzí. Z původního hravého loga zůstává „O“, které zajistí kontinuitu s původní značkou. Spustili jsme obsahově přehledný a uživatelsky příjemný web. Cílem nového portálu je přinášet maximum relevantních informací o všech u nás léčených indikacích, postup při léčení a též instrukce, co dělat po propuštění z léčebny. Odborné a hlavně ověřené vysvětlení medicínských pojmů bude obsahovat Oliwiki, samostatná záložka webu (Wikipedia Olivovny), aktuality a zajímavosti si přečtete na webovém blogu.
Co se nemění, jsou služby a jejich kvalita. Maximálně profesionální pro klientský přístup, odborný růst lékařů, fyzioterapeutů, zdravotních sester a v neposlední řadě i otevřená a moderními prostředky vedená komunikace s veřejností nám umožňují dosahovat mety nejvyšší – pomáhat dětem na cestě ke zdraví.

Poskytujeme léčbu pacientům s onemocněním respiračního a pohybového ústrojí, refluxní chorobou jícnu, věnujeme se léčbě nadváhy a obezity a recentně i péči o děti s atopickým ekzémem při indikaci dermorespirační syndrom. Provozujeme obezitologickou, pneumologickou a dermatologickou ambulanci, nutriční a psychologickou poradnu. Ambulance jsou plně k dispozici jak hospitalizovaným dětem, tak externím pacientům. Reflektujeme veškeré moderní léčebné, terapeutické i fyzioterapeutické postupy.

Cílem „omlazení“ je rozšířit povědomí o Olivovně jako moderní léčebně udávající trend.